Uitreiking cheques op 4 jaar VZW Voor Kinderen.

Door 9 maart 2019 Nieuws

Op 16 februari 2019 reikte VZW Voor Kinderen een aantal cheques uit aan goede doelen. De vzw gaf 1.500 euro aan Haarwensen. Een organisatie die pruikjes maakt voor kinderen die als gevolg van een medische behandeling of andere oorzaak kaal zijn geworden. Verder stortte de vzw 1500 euro aan To Walk Again en 2.500 euro aan het centrum De vleugels in Klerken.

20.000 euro ging ook naar de Mucovereniging. Daar ondersteunt de vzw het organoïdenonderzoek. Dokters halen stalen uit de dikke darm waarvan de stamcellen worden geïsoleerd en gestimuleerd tot organoïden of minidarmpjes. Hierop worden nieuwe medicijnen getest.

Het project voor 2019 wordt de hypnosebril. Door deze bril zien kinderen rustgevende filmpjes waardoor ze geen prikkels zoals spuiten of bloedafnames meer voelen. Dit baanbrekende hulpmiddel is dus een absolute primeur.

De vzw zal ook in 2019 verder geld inzamelen. Opnieuw wordt de dodentocht de belangrijkste organisatie. De inschrijvingen voor deelname zijn ondertussen afgelopen. De vzw start dit jaar met 140 deelnemers, een absoluut record!

De vzw wil uiteraard ook de aanwezigen bedanken voor het gezellige feest. We zien jullie graag volgend jaar terug!